Burgers, broodjes, taco’s en hotdogs van verschillende bekende restaurantmerken bestellen op één adres bij de supermarkt? Het gebeurt in de Verenigde Staten onder de naam Kitchen United Mix. Supermarktketen Kroger werkt hiervoor op drie locaties samen met dark kitchenformule Kitchen United, dat daarnaast zelfstandig nog vele tientallen soortgelijke keukens exploiteert.

Zelf noemen Kitchen United en Kroger het een virtueel foodcourt. Maar eigenlijk is het niets meer of minder dan een digitaal aangestuurde dark kitchen. Merken als Carl’s Jr. (een bekende burgerketen in de VS), Dog Haus (hotdogs), Capriotti’s Sandwich Shop en andere restaurantmerken zijn met hun hardlopers present in het digitale foodcourt. 

Food Inspiration was onlangs in New York, en nam een kijkje in de keuken van Kitchen United. Check hier de video ». Het verschil met deze Kitchen United locatie en Kitchen United Mix? De unieke samenwerking met een foodretailer, in dit geval Kroger. Hoe het werkt? 

1. Digitaal bestellen

De klant bestelt digitaal. Dit kan via digitale terminals op de locatie, online via de website van Kitchen United of via de app van het bedrijf. Ook kan besteld worden via maaltijdplatforms. Echter: dan zijn gebundelde multi-orders met gerechten vanuit verschillende restaurantlabels niet mogelijk, maar kun je uit maar één merkassortiment kiezen.

2. Alles in één order

Pa wil een burger van Carl’s Jr., ma eenn sandwich van Capriotti en de dochter een hotdog van Dog Haus. Het kan allemaal in één order besteld worden bij Kitchen United. Een bezorger brengt het als één bestelling aan huis of de klant haalt het als één bestelling op. Wel is elk gerecht voorzien van een verpakking in de huisstijl van het desbetreffende restaurantlabel.

3. Vastfood: food en vastgoed

Kitchen United omschrijft zichzelf als ‘de toonaangevende techleverancier voor restauranthubs’. “Wij bewegen ons op het snijvlak van technologie, food en onroerend goed”, zegt men. In allerlei vormen en via verschillende partners heeft Kitchen United 200 keukens in bedrijf. Het bedrijf concentreert zich hierbij vooralnog op vier regio’s: Los Angeles, New York, Chicago en Texas.

Kitchen United werd vijf jaar geleden opgericht en opende een jaar later zijn eerste keuken. Onlangs werd ruim 170 miljoen euro bij investeerders opgehaald. Onder andere bekende merken als Burger King, Panera Bread, Wingstop en Chick-Fil-A gebruiken de multidisciplinaire besteltechnologie van Kitchen United.