De Marketing Breakfast Club wordt dit jaar voor de derde keer op rij gepresenteerd door FoodserviceXs en Horecava. Anders dan voorgaande jaren vindt Horecava dit jaar voor het grote publiek online plaats. De ontbijtsessie gericht op marketeers is op 1 februari tussen 08.15 en 09.30 via een livestream te volgen en heeft als thema; meaningful marketing. 

Op de foto: Lukas Vlaar, presentator Marketing Breakfast Club

De Marketing Breakfast Club vindt plaats op 1 februari in plaats van 13 januari, zoals eerder aangegeven. 

Marketing post COVID-19

Eén van de sprekers tijdens het ontbijtevenement is Aljan de Boer, Head of Inspiration bij TrendsActive; een consultancybureau dat langetermijntrends op sociaal-cultureel gebied omzet in bruikbare strategieën. TrendsActive werkte onder andere samen met bedrijven als Coca-Cola, Ikea en Disney. De Boer neemt het publiek van de Marketing Breakfast Club mee in de introductie van meaningful marketing en laat zien hoe je als marketeer dit thema toepast in jouw organisatie. Juist nu, in een wereld die geconfronteerd wordt met heftige uitdagingen, liggen kansen voor merken en bedrijven om daar, aand de hand van meaningful marketing, op een goede manier mee aan de slag te gaan. Een andere spreker is de internationaal gerenommeerde Joe Pine, co-auteur van het boek The Experience Economy en managementadviseur voor zowel Fortune 500-bedrijven als start-ups. Tijdens zijn presentatie neemt Pine het kijkers mee in thema’s die het perspectief verbreden buiten Nederland en spreekt hij over The Experience Economy na COVID-19.

 

Op de foto: Joe Pine

Hoe blijf je als merk waardevol?

“De Marketing Breakfast Club heeft altijd een ‘groen’ thema, waarbij we verder kijken dan de huidige trend of activatie- en conversiemarketing”, legt Lukas Vlaar, organisator en presentator van het evenement uit. “Het eerste jaar was het thema 'circulariteit', vorig jaar stond 'social brand impact' centraal en dit jaar is gekozen voor het thema 'meaningful marketing'. We houden rekening met de marketingtrends op de lange termijn. Door de coronacrisis is de waarde die je als merk aan de samenleving geeft nog belangrijker geworden. De maatschappij staat onder druk en bij stress is er meer behoefte aan merken die streven naar geluk. Merken die iets bijzonders doen, worden gezien als relevant en belangrijk. Daarom is meaningful marketing relevanter dan ooit", aldus Vlaar. Tijdens het ontbijt zullen de sprekers vragen aan bod laten komen als: ‘Hoe blijf je als merk waardevol in de verschuiving van geluk naar betekenis?’ en ‘Creëert jouw merk een gevoel van verbondenheid?’

Op de foto: Aljan de Boer

Horecava Limited

Om virtueel toegang te krijgen tot de Marketing Breakfast Club kunnen marketeers en professionals uit de wereld van eten, drinken en hospitality zich inschrijven via deze link. Naast deelname aan de ontbijtsessie is het ook mogelijk om je in te schrijven voor de rest van de onderdelen van Horecava Limited op 1 februari. Het hart van het nieuwe digitale evenement is het theater waar aan de hand van sprekers, trends en oplossingen voor de horeca samenkomen. Ook kookdemonstraties en masterclasses kunnen online worden gevolgd.