Als paddenstoelen uit de grond...

Steeds meer nieuwe hotels in de hoofdstad van Nederland hebben circulariteit centraal staan. In 2018 openden zowel het circulaire Hotel QO Amsterdam als Conscious Hotel Westerpark openden hun deuren. 

100% elektrisch
Conscious Hotel Westerpark is gevestigd op het Westergasfabriek-terrein. Vanuit deze plek werd vroeger heel Amsterdam van gas voorzien. Nu wordt hier geen gas meer gebruikt. Het hotel draait namelijk 100% op elektriciteit opgewekt door Nederlandse windenergie en zonnepanelen.

Boegbeeld moderne circulariteit 
Bij hotel QO in de buurt van het Amsterdam Amstel station gaan luxe en duurzaamheid hand in hand. Deze lifestyle destination spitst zich toe op het verminderen en hergebruiken van energie, water, afval en materiaalgebruik. Dit met als doel mensen op een bijzondere manier met elkaar te verbinden, met respect voor de wereld. QO is het boegbeeld van moderne circulariteit. 

Circulair systeem
Zowel QO als Conssious Hotel Westerpark werken met het aquaponics systeem. Dit stelt de hotels in staat hun gasten verse, eerlijke en eigen verbouwde producten te serveren. Een aquaponics systeem is een combinatie van aquacultuur (het kweken van vissen) en hydrocultuur (het kweken van planten). Wil je meer lezen over dit circulaire systeem? Lees verder in de Zilt-editie van het online Food Inspiration magazine!