Regionaal als nieuwe normaal...

Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten, Aaron Adams, komt naar Nederland. Adams is chef het vegan high end restaurant Farm Spirit in Portland en bekend van Netflix-docu ‘Live and let Live’. Aaron gelooft in de Cascadian Cuisine, een beweging waarin alles draait om ambachtelijke productie van eten en drinken en verwerking uit de eigen regio. Adams is keynote speaker op gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens de 65ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht.

 

Coffee? Not on this menu

‘Regionaal’ is in de ogen van de chef-kok Adams ook echt regionaal. In Farm Spirit, zijn eigen (vegan) restaurant in Portland Oregon, wordt uitsluitend gewerkt met lokale producten. Koffie is er niet te krijgen, omdat er nooit een koffiestruik in de buurt van het bedrijf gegroeid heeft. Aaron gaat verder uit van zero waste: alles in zijn keuken is erop gericht dat er nog geen kruimel of schil verloren gaat.

 

Cascadian cuisine
Cascadian cuisine is een succesvol gastronomisch initiatief in het noordwesten van de VS. Hierin draait alles om ambacht en lokale productie tot in de kleinste details. Een nieuwe manier van denken, die in de Verenigde Staten met veel belangstelling wordt gevolgd. Het verstevigt de banden tussen restaurateurs, producenten en de lokale economie.

 

Met korting naar de keynote

Het doel van TASTE Summit is om chefs en wetenschappers te verbinden. De keynote van Aaron mag je niet missen. Een regulier ticket voor TASTE Summit kost 195 euro en biedt tevens toegang tot BBB Maastricht en Folie Culinaire. Lezers en volgers van Food Inspiration mogen met 50% kortting naar binnen. Tickets met korting kunnen hier worden besteld.

 

Wil je meer lezen over Farm Spirit? In 2018 bezochten we Portland en aten een geweldig plantaardig menu met non-alcoholische pairings. Waarbij alles uit de regio kwam en alles van een product of ingredient werd gebruikt. Check ons artikel in het internationale Food Inspiration magazine.