Civetkat eat your heart out...

We kennen allemaal de kopi luwak koffie die door het darmkanaal en de anus van de civetkat is gegaan. Soms verbazen we ons hoe ver concepten gaan om op te vallen. Neem bijvoorbeeld Indlovu Gin uit Zuid-Afrika, die pakken het grootser aan, en halen hun botanicals uit olifantenpoep.

 

Laat de natuur het werk doen

Indlovu zet natuurlijk geen emmer met gin onder een olifant, maar ze verzamelen wel de uitwerpselen. De olifanten eten namelijk een hoop kruiden die ze niet kunnen verteren. Die komen er bijna onbeschadigd uit als een unieke verzameling botanicals. Na een grondige reiniging kunnen de overblijfselen van de uitwerpselen gebruikt worden om gin te infuseren. het resultaat is een gin wiens smaak verschilt afhankelijk van waar de olifanten hebben gegeten. 

 

Geen gimmick

De producenten zeggen dat het gebruik van de olifantenpoep geen gimmick is, maar daadwerkelijk een hoogwaardig product oplevert. Waar of niet, uniek is het zeker, en dat is precies wat je nodig hebt om als concept op te vallen tegenwoordig. Een aantal van de belangrijkste trends van dit moment komen samen in de gin van Indlovu. Lokaal geproduceerd - in more ways than one - met het soort terroir wat door geen mens na te maken is.

 

Koppel dat aan een ludiek verhaal dat het drinken van de gin tot een echte ervaring maakt en je hebt een product dat gemaakt lijkt voor de huidige markt van extremen. Wie weet wat het volgende knotsgekke idee gaat opleveren, maar er is waarschijnlijk wel ergens een niche voor.