Van gratis online horecatrainingen tot sterrenmaaltijden voor zorgpersoneel

De afgelopen weken zijn foodproducenten en horecaondernemers zwaar getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Ondanks de crisis ontstonden veel creatieve initiatieven. Food Inspiration startte non-profit platform etenover.nl. En er zijn nog meer bijzondere tijdelijke acties. We selecteerden er vijf. 

1. Cocktails aan huis 

Daniel Smit staat normaal gesproken met zijn cocktailbar op feesten en partijen. Zijn bedrijf Cocktailtimes werd op hold gezet toen de overheid het besluit nam om alle evenementen te cancellen. Tijdens de coronacrisis bezorgt hij daarom zijn cocktails nu aan huis of op kantoor.

2. Boerenboodschappen 

Online kookplatform Home Made Chefs en boodschappenbox bezorger Boerschappen introduceerden de Home Made Chefs maaltijdbox. Nederlandse boeren kunnen hun voedseloverschotten verkopen op het platform. De opgekochte overschotten worden verwerkt in vier verschillende maaltijdboxen, inclusief recept, en direct verkocht aan de consument.

3. Gratis online horecatrainingen  

Yellowstone Horeca Academy geeft online trainingen aan horecaondernemers en -personeel. Met hun helpdehoreca-actie geven ze alle horecathuiszitters tijdens coronatijd gratis toegang tot alle online modules. Van hygiënetrainingen tot cursussen over upselling. 

4. Thuislunches

Bedrijfslunchleverancier de Buurtboer bezorgt met thuislunch hun lunches in coronatijd niet op kantoor maar bij mensen aan huis. Zo kunnen lokale leveranciers blijven leveren en kunnen werkgevers hun medewerkers ook tijdens het thuiswerken voorzien van een gezonde lunch.

5. Sterrenmaaltijden voor de zorg  

Brabantse ondernemers, zelfstandige koks en sterrenchefs hebben de handen ineen geslagen voor de mensen die het in deze tijden zo hard verdienen. Met Dank voor de Goede Zorg leveren ze iedere dag 1.000 gratis maaltijden aan zorgpersoneel. Consumenten kunnen voor 7,50 euro een maaltijd doneren.