"Het is fantastisch dat we op deze manier onze krachten kunnen bundelen"

De cateringbranche wordt hard geraakt door de coronacrisis. Maar ondanks de crisis ontstaan er mooie initiatieven. Partycateraar Huis vol Smaak sloeg samen met Compagnon events de handen ineen voor de Ronald McDonald Huizen in heel Nederland. Food Inspiration sprak met Monique Elling van Huis vol Smaak, over de actie waarmee zij al meer dan 25.000 maaltijden voor gezinnen met een ziek kind realiseerden. 

Wat een prachtige actie Monique! 

"We zijn blij dat we met de maaltijdboxen zoveel gezinnen blij kunnen maken. Het Ronald McDonald Kinderfonds is een stichting die zieke en gehandicapte kinderen en hun familie probeert te steunen. Het is fantastisch dat we op deze manier daar aan kunnen bijdragen. Naast dat deze families al genoeg aan het hoofd hebben, is een bezoek aan de supermarkt in deze tijd voor hen niet gewenst omdat de kans op besmetting daar groot is, wat zou betekenen dat ze afstand moeten nemen van hun kind. Door het aanbieden van de maaltijdboxen hoeven de gezinnen niet naar de supermarkt en hebben ze toch goed en gezond te eten."

Hoe is de actie tot stand gekomen? 

"Onze cateringactiviteiten zijn sinds maart helemaal stil komen te liggen. Wij waren al sponsor van het Ronald McDonald fonds. Toen zij ons vroegen of we op een bepaalde manier konden helpen hebben we dat gelijk toegezegd en zijn we op zoek gegaan naar nog meer sponsoren die konden bijdragen aan de boxen. Daarnaast helpt het dat Robert ten Brink ambassadeur is van het fonds. Het is fantastisch dat hij zich inzet voor de actie en ook daadwerkelijk mee op pad gaat!" 

Wie zijn de andere sponsoren?

"Unilever heeft producten gedoneerd. ABN AMRO MeesPierson en Nationale Nederlanden bieden hulp in de vorm van geld. Het gaat om serieuze bedragen. De kosten voor een box voor vier personen zijn 7,50 euro, dat zijn enkel de kosten voor de producten en de levering. Met 450 boxen per dag kom je op een bedrag van ruim 3.000 euro per dag. Het is dus een flink bedrag dat gesubsidieerd moet worden." 

Hoe zijn de reacties?

"Heel positief. De gezinnen zijn erg dankbaar en delen mooie verhalen met onze chauffeurs en op social media. We willen het project dan ook heel graag voorzetten, maar het is afhankelijk van de sponsoren, dus iedereen die kan en wil helpen is van harte welkom om zich aan te sluiten."
 


 

Doneren kan via https://www.huisvolsmaak.nl/zorgvooreenmaaltijd/