"Schande dat beurskoersen stijgen en miljoenen in hospitality werkloos raken."

Michael Butler, directeur Hyatt food & beverage Europa en India, is verontwaardigd. Hij begrijpt niet dat wereldwijd miljoenen koks, gastheren, gastvrouwen, receptionistes en schoonmakers hun baan kwijtraken terwijl de beurskoersen blijven stijgen. "Er wordt geld gepompt in een systeem dat de rijken rijker maakt. Het geld komt niet bij de mensen terecht die het nodig hebben."

Daarom start Butler op 20 juli met een wandeling van Zürich naar Genève. 265 kilometer door Zwitsers landschap om geld op te halen voor de mensen die het hard nodig hebben: de hotel- en restaurantmedewerkers in India die getroffen zijn door Covid-19. "India is een land zonder sociaal vangnet. Heel veel mensen uit ons vak hebben ineens de grootste moeite om eten op tafel te krijgen", zegt Butler in een video op YouTube. 

 

 

De corporate director roept mensen op zijn walk of hope te ondersteunen. Hij heeft al zo'n 1750 euro opgehaald. Butler neemt alle onkosten tijdens de wandeling voor eigen rekening. 

Tijdens de start van de wandeling op 20 juli trekt hij een koksbuis aan, een symbolisch protest tegen de massale uitsterving van restaurants en hotels die nu op wereldschaal gaande is. 

Butler heeft tijdens corona het food & beverage supportforum opgericht. Ook hij wordt getroffen door de grootste crisis ooit in de hospitality-industrie. Vanaf eind augustus is hij beschikbaar voor ander werk.

Wil je doneren? Dat kan hier 

Wil je lid worden van het food & beverage supportforum? Kijk dan op LinkedIn