Amy’s Drive Thru is een vleesvrij fastfoodrestaurant, maar niet bepaald gezond.

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco. Succesvol genoeg dat het bedrijf nu serieus overweegt de stap naar een nationale keten te maken. Maar dat vleesvrij niet automatisch gezond betekent, dat bewijst de Amy, het vlaggenschip van Amy’s Drive Thru.

De Amy

Twee groenteburgers, twee lagen kaas, sla, tomaat, ui, augurk, en de geheime burgersaus: dat is de Amy. Paste Magazine zocht uit hoe groot de schade is en de resultaten liegen er niet om. In een Amy zitten 770 kilocalorieën, 40 gram vet, en 1770 milligram zout. Dat is ongeveer anderhalf keer zoveel als een big mac.

Vleesvrije zonde

Vegetarisch en biologisch en optioneel glutenvrij wil dus niet automatisch zeggen dat een product ook gezond is. Gelukkig hoeft dat ook niet. Want waarom zouden vegetariërs automatisch altijd gezond willen eten? Vleesvrije guilty pleasures hebben ook gewoon bestaansrecht. Amy’s zet in op duurzame kwaliteitsproducten, niet op gezonde alternatieven. Concepten als deze laten zien dat je zelfs voor een flink ongezonde fastfoodburger geen vlees nodig hebt. Groenten hebben de toekomst, inderdaad...