Ultrasone cocktails uit het laboratorium

Ran Van Ongevalle is de godenzoon van een bartenderfamilie: als 25-jarige spring-in’t-veld won hij de prestigieuze Bacardi Legacy met Clarita, een drankje dat zijn voorliefde voor experiment, technologie en chemie verraadt.

In het laboratorium

Tijdens de creatie van zijn drankje, dook Ran in het Proef-labo van Maxime Willems om een extra twist op zijn passe partout-klassieker te bedenken.
Maxime hielp Ran met een ultrasoon verouderingsproces van sherryhout door met een futuristische mixer de smaakmolecules te laten vibreren en te infuseren zonder warmte. Een moleculaire techniek waarvan ook Sang-Hoon Degeimbre van L’air du Temps een fervente aanhanger is. Door het DNA van verschillende ingrediënten te ontleden, kan je als chef of bartender veel gestructureerder aan de slag gaan met zuivere smaken. 

Meer weten over deze state of the art dranken? Lees het hele artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Eten, meten, weten.