Montreal is een foodcapital. In heel Noord-Amerika telt alleen New York nog meer restaurants per duizend inwoners.

Food Inspiration bezocht deze tweede stad van Canada die in het teken staat van Reconnect, Reinventing traditions & New Nomadic Cuisine.

Gusta

Aan de rand van grote versmarkten in steden vind je vaak marktrestaurants die een doorsnee aanbod serveren. Zo niet bij Gusta. In een voormalige garagebox wordt geheel volgens de normcore-trend - eerbied voor het minimalisme - veganistisch fastfood geserveerd in simpele rieten bakjes.

De vegan worstjes liggen uitgestald in een vitrine alsof je bij de gewone slager bent. Foodservice en foodretail worden hier naadloos met elkaar gecombineerd. De producten van Gusta liggen sinds 2016 in meerdere supermarkten in Montreal en in meer dan 400 adressen in heel Canada. En ze zijn ook online te koop.

Bekijk alle andere onmisbare concepten uit Montreal in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Eten, meten, weten.