We zijn nog niet op het punt dat we met zekerheid kunnen zeggen wat altijd het beste voor ons is. Toch zien we een groeiend aantal concepten dat z’n best doet om gerechten te maken die zowel smaakvol als gedreven door data zijn.

Chocobombes

Chocobombes van Nederlandse bodem maakt chocoladebonbons speciaal voor zwangere vrouwen. Ze hebben in samenwerking met het Máxima Medisch Centrum een schuldvrije en zelfs gezonde manier ontwikkeld om chocola te eten. Chocobombes heeft een andere bonbon voor elk trimester van de zwangerschap, en elk gevuld met een andere wetenschappelijk bewezen gezonde vulling.

Dit zijn het soort initiatieven die pionierswerk doen op het gebied van persoonlijke voeding. Alleen al door te erkennen dat de benodigde voedingstoffen in elk trimester anders zijn, is Chocobombes hard op weg om eten af te stemmen op ieder individu op zich.

Meer weten over de concepten die kennis en wetenschap net zo hoog waarderen als smaak? Je ziet ze in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Eten, meten, weten.