Herman Konings kijkt in het brein van de moderne consument en voorspelt de toekomst.

Al sinds de start van Food Inspiration kunnen we rekenen op de visie van trendwatcher Herman Konings die met zijn onderzoeksbureau nXt bedrijven de stap naar de toekomst leert zetten. Volgens Herman is de consument murw geslagen met begrippen als 'authentiek', 'artisanaal' en 'huisgemaakt'.

 

Make-belief: hell, no!

De authenticiteitsbubbel staat op barsten, niet omdat het gevoel van oorspronkelijkheid aan belang heeft ingeboet, maar wel omdat het woord als pasmunt wordt gebruikt. Kijk maar naar de recentste campagne van ijsjesreus als Haägen-Dazs die met veel bombarie een “Artisan” collectie aankondigt. Ook in Nederland en België riep de Danio-campagne van Danone gemengde gevoelens op: hoe geloofwaardig is een archetypisch-bebaarde hipster met een likje yoghurt op het gezicht? 

 

Guilty pleasures: yes, please!

Ben je een koekjesfabrikant of een fast casual-keten? In plaats van op de ambachtelijke, organische eco-trein te springen, erkennen deze bedrijven beter waar ze uitstekend werk in leveren: guilty pleasures! Iets waarin McDonald’s met de hamburgers uit de Maestro-serie perfect in geslaagd is.
 

 

Wil je nog meer Herman? Check dan de pagina in de 'Go pro' editie