Ken jij de piramide van Foodlov al? Onze theorie over het belang en de waarden van #food. #reconnect

Geïnspireerd op Maslov komen wij met de piramide van Foodlov. Onze theorie laat zien hoe wij als foodentrepreneurs het hoogste doel dienen: to reconnect.

Energie en voedselveiligheid

Food as fuel. In deze diepste laag van de voedselpiramide dient voedsel geen hoger doel dan het leveren van brandstof voor het lichaam.

Gezondheid 

Food als innerlijke cosmetica. In de tweede laag van de piramide evolueert onze visie op food van voedend naar helend en reinigend.

Herkomst en ethiek

Wat er aan eten op het bord ligt, is een spiegel van de wereld. We beseffen steeds beter dat de wereld een gesloten systeem is met eindige hulpbronnen. We zien en voelen dat in de nieuwe eeuw alles met alles verbonden is. De keuze van wat te eten in deze laag van de piramide van Foodlov is daarom de sleutel naar een betere wereld.

Identiteit en lifestyle

Food wordt lifestyle. Foodies staan een half uur in de rij voor een koffie, gezet door die ene barista, met die ene blend. Status is steeds minder af te lezen aan het merk auto dat je rijdt, maar aan de foodkeuzes die je maakt, de restaurants die je bezoekt en het eten dat je thuis serveert: de tafel als catwalk van goede smaak.

Reconnect 

A restaurant is not only filling a stomach, its feeding souls.’ Het is een plek waar de kwetsbaarste menselijke kwaliteit wordt gevoed: empathie. Volgen we de trappen van de voedselpiramide, dan komen we uit bij de hoogste betekenis van food: reconnect. Het herstellen van de verbroken verbinding tussen eter, producent, seizoen, elkaar.

Meer lezen over de pyramide van foodlov ?