Een mix van Spaanse tapas en Aziatische gastronomie, kan dat? Jazeker, dan krijg je een fusie van stokjes.

De keuken van Dos Palillos draait om twee verschillende eetculturen die hetzelfde gereedschap gebruiken voor de reis van bord tot mond: de Aziatische keuken (eetstokjes) en de Spaanse keuken (prikkers). Dos Palillos in Barcelona blendt de filosofieën van de Spaanse tapas en Aziatische gastronomie met complexiteit, diversiteit en simpliciteit.

Dan weet je het wel

Eigenaar van het restaurant is Albert Raurich, voormalig chef de cuisine bij het ooit wereldberoemde Spaanse restaurant elBulli in Rosas, en dan weet je wel dat je bij Dos Palillos iets speciaals te wachten staat.

Sterrenconcept

Dos Palillos bevindt zich in Casa Camper Boutique hotel in Barcelona. Het restaurant serveert een gastronomische selectie van authentieke Aziatische gerechten in de Spaanse tapasstijl met invloeden uit Japan, China, Thailand en Vietnam. Raurich en chef-kok Takeshi Somekawa - de man in de fotoserie - zijn rijkelijk beloond voor hun fusion concept: Dos Palillos heeft een Michelin ster in ontvangst mogen nemen.

Branden, besprenkelen en toppen

Het leven bij elBulli heeft Raurich’s manier van denken, begrijpen en doen gevormd. Zijn passie voor de keuken en een onvervalst respect voor de ruwe materialen zijn overduidelijk aanwezig in de gerechten bij Dos Palillos. De kimchi de col i calamar (kimchi van kool en inktvis) en sashimi Tibio de calamar (sashimi van warme inktvis, zoals te zien op de foto’s) zijn een geweldig duo. De sashimi van warme inktvis wordt kort gebrand en vervolgens besprenkeld met een licht gezouten saus, wat de inktvis super mals en zacht maakt. De topping van yuzu sluit het gerecht perfect af. Prijzen variëren van €55 - €70 per persoon voor vier gangen inclusief dessert en koffie.

Fotograaf Rahi Rezvani ging langs bij Dos Palillos en maakte een prachtige fotoserie. Bekijk 'm in het magazine.