De kleine gast is een doelgroep die steeds vaker door restaurants wordt gekozen. Bekijk deze concepten!

Veel mensen zien kinderen in hun zaak - over het algemeen - liever gaan dan komen. Maar wat nu als je je businessmodel omdraait in het voordeel van je jongste gasten? Vaarwel standaard kleurplaat en kip, patat en appelmoes. Met de volgende tips & voorbeelden worden je kleinste gasten kind aan huis.

Learning by doing

Het restaurant is een plek bij uitstek om kinderen - op een interactieve manier - te leren dat melk van een koe komt en pizza niet aan de boom groeit. En houd je ze bezig, dan hebben je volwassen gasten de rest van de avond geen kind aan ze.

Lekker zelf doen

Bij pannenkoekenketen Slappycakes - gevestigd in de VS, Japan, Filepijnen en Singapore - worden pannenkoeken niet hapklaar en versierd voor je neus gezet, maar worden gasten chefs van hun eigen diner. Op de kaart staan zes soorten pannenkoekenmix, 23 soorten ‘fixins’ als chocolate chips, blauwe bessen en kokosnoot en nog eens elf toppings als maple syrup en lemon curd. Alle tafels zijn uitgerust met de nodige spatels en een ingebouwde bakplaat waarop kinderen - en volwassenen - hun eigen pannenkoeken kunnen bakken.

Rock the Guac

Dat echte guacamole verser dan vers moet zijn, leren kinderen bij Mexicaans restaurant Rosa Mexicano in Manhattan. Tijdens het ‘Rock the Guac program’ maken kinderen hun eigen guacamole rechtstreeks aan tafel. Knapperige nacho’s on the side en ze zullen nooit meer vragen om ‘guacamole’ uit pot.

Wat kinderen eten mag best gezond, spannend en gevarieerd zijn. Meer hierover weten?