Wat als je je businessmodel omdraait in het voordeel van je jongste gasten? Check deze inspirerende concepten.

Dat entertainment en plezier het goed doen bij kinderen hebben bekende merken als Disney en Efteling al bewezen. Ook binnen de horeca mag er gelachen worden en slagen concepten met een fungehalte waar zelfs volwassenen warm voor lopen.

Waan je in Italië

De restaurantketen Buca di Beppo is al jaren een begrip in Amerika. Bij de Italiaans georiënteerde restaurants is sharing key. Met pizza’s zo groot als badmatten en familystyle schalen met pasta’s en salades. Buca di Beppo is, zoals de keten zelf beweert, ‘the perfect place for great Italian food and fun’. Niemand ontkomt aan de Italiaanse gimmicks. Van compleet ingerichte eetkamers in Paus-stijl tot geluiden van Italiaanse vrouwenstemmen in de mannentoiletten en vice versa.

Eyescream and friends

Relatief new kid on the block is Eyescream and friends in Barcelona. Hier wordt je ijs geserveerd met ogen en al. Bij binnenkomst neem je een kartonnen dienbladje en kies je een van de vele smaken geschaafd ijs, dat gedecoreerd wordt met twee oogjes van suiker. In de etalages staan daarna talloze bakjes met toppings uitgestald. Kies er twee en je monsterlijke ijsje is compleet.

Wat kinderen eten mag best gezond, spannend en gevarieerd zijn. Meer hierover weten?