Kinderen kunnen bij @kombuurten in Utrecht pasta met een schaar eten. Check wat er nog meer op de kaart staat.

Waarom zou je een kind een frikadel, een pannenkoek of patat met mayo voorschotelen? Of een gerecht in de vorm van een lieveheersbeestje? Wij vinden: dit kan gezonder en beter. Laat je inspireren door deze kindermenu’s van restaurant Buurten in Utrecht.

Buurtrestaurant

De naam zegt het al: je komt buurten. Dit restaurant vervult een buurtfunctie. Van koffie tot bitterbal en van een drankje met de buren tot dineren met ouders. Er is een verwarmd terras waar de kinderen kunnen spelen en ook binnen is er speelgoed. Voor de lunch kunnen kinderen boterhammen bestellen met pindakaas en ’s avonds bereid de chef een zelfgemaakte gehaktbal voor de kleintjes. Pasta eten met een schaar mag hier ook.


Balletje gehakt met aardappelkroketjes, groente en jus.


Nachos met verse guacamole en een kindersmoothie sinaasappel – banaan – aardbei.

Portable fotostudio

Alle beelden voor deze serie zijn geschoten met APIC.studio, een compacte fotostudio ontworpen voor de professionele keuken. De fotostudio is gebaseerd op een idee van Kim Rothuys en Julien Burlat, chef-kok van restaurant Dôme in Antwerpen. Je plaatst je gerechten in de mini-fotostudio, de LED- lampen zijn sterk genoeg om elke foto de juiste belichting te geven. Het apparaat laadt de foto’s direct op naar je persoonlijke account. Het idee is dat chefs op deze manier een eigen visuele portfolio kunnen opbouwen van hun creaties.

Wat kinderen eten mag best gezond, spannend en gevarieerd zijn. Meer hierover weten?