Reizen is beleven. Hoofdredacteur @Hanssteenbergen haalt uit zijn belevingen inspiratie om muziek te maken.

Hoofdredacteur Hans Steenbergen raakt op zijn reizen altijd erg geïnspireerd. Dit vertaalt zich niet alleen in het Food Inspiration Magazine, maar ook in de muziek die Hans zelf componeert met de Garageband. Luister naar de muziek en ga in gedachten met Hans mee op reis.

Floating on an air mattress

‘Hier heb ik een dromerige compositie van gemaakt. Ik dreef op een matras op het Gardameer van Italië. Gewoon gedreven. Met het zonlicht wat weerkaatst in de golven en in duizend sterren breekt. Ik had het nog nooit eerder gedaan. Trok me niet. En toen ik het had ervaren dacht ik: dat is lekker.’

Garda life

‘Dit nummer ontstond toen ik de Jack had geleend van Theo van Brussel. Zo’n auto waarvan je denkt: kijk mij eens. Mooi weer. Raampje open. Beetje kijken en gezien worden. Handclap. Beetje disco. En er zit een viool in, dat geeft het een mooi gevoel.’

Keep on Givin’

‘Dit is een ondeugend nummer. Hierbij denk ik aan pure seks. Dat ritme. En die woordjes die er ingesproken zijn: ‘oh yeah’. ‘Babe’. Een heel kort nummer overigens. Moet je dat wel opschrijven? Dat zou heel verkeerd opgevat kunnen worden…’

Philadelphia walk

‘Iedereen kent de Philly-sound. Er zit een groove in die stad. Dat ritme. En opnieuw het orgeltje. Beetje blues-achtige sound. Ik moet denken aan mijn Amerikaanse vriend, die woont daar. Vandaar dat ik de stad wel een beetje ken.’

Wil je meer muziek van Hans horen en lezen hoe deze nummers tot stand zijn gekomen?

 Foto: Spreng Ben