Vrouwen grijpen steeds meer de macht in de foodwereld. Zo werd @VickyLau_ uitgeroepen tot Asia’s Best Female Chef.

Ze kiezen op jonge leeftijd voor een carrière in de horeca en hun talent blaast mannen omver. De van-designer-naar-chef Vicky Lau uit China begon na haar carrièreswitch bij Michelinsterrenrestaurant Cépage in Hong Kong te werken in leer van Sebastien Lepinoy. In 2012 opende zij haar eigen restaurant Tate Dining Room, waar ze meteen Hong Kong in culinair rep en roer bracht. Vicky past haar creativiteit en artistieke talent toe in de keuken, wat leidt tot ‘edible stories’ zoals ze dit zelf noemt. In 2015 is Vicky Lau uitgeroepen tot Asia’s Best Female Chef.

Vrouwelijke succesformule

Ze combineert verschillende invloeden van haar Westerse educatie met haar kennis uit Hong Kong. Met haar unieke combinaties heeft zij de titel Asia’s Best Female Chef 2015 meer dan verdiend. Het feit dat haar menu’s gecreëerd zijn op basis van creativiteit en filosofieën, vertelt ons dat Vicky’s mogelijkheden eindeloos zijn.

Meer weten over vrouwelijke talenten?

Foto: www.listindiario.com