We gingen langs bij kop-tot-kont kok Nel Schellekens. Ze kookt het liefst met mannen! Waarom? Bekijk hier de video.

Ze geven geen melk, leggen geen eieren en de smaak weten we niet altijd te waarderen. Het mannelijke dier delft het onderspit in onze agrarische sector. Tijd dus om deze ondergewaardeerde diersoort op de kaart te zetten. We gingen op bezoek bij ‘mannenverslindster’ Nel Schellekens van Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk.

Liefde en passie

Als chef en eigenaar van Gasterij de Gulle Waard in de Achterhoek gaat geen deel van het dier in haar Winterswijkse keuken verloren. Alles wat Nel in handen krijgt - en eetbaar is - wordt verwerkt, met liefde en passie.

Puurste restaurant van Nederland

Als actief lid van de Slow Food-beweging koopt Nel graag in bij boeren in de buurt. Er staan veel gerechten met streekproducten en bloemen en planten uit de nabije natuur op de kaart. In 2014 werd de Gulle Waard benoemd tot Puurste Restaurant van Nederland.

Meer weten over dit onderwerp?