Wirwar aan mensen of Walhalla van food? We tippen de leukste concepten in hartje Amsterdam. @salsashop_ams

Het centrum van onze hoofdstad lijkt op het eerste gezicht een wirwar aan mensen die zich op alle mogelijke manieren voortbewegen. Sla dit gedeelte van Amsterdam toch niet te snel over. Want wie tussen de hordes toeristen heen kijkt, stuit op de leukste restaurants, cafés en take-out concepten.

Salsa Shop

Zo stuitten wij op Salsa Shop aan de Amstelstraat. Mexicaans eten viert in Amerika - met grote spelers als Chipotle - allang hoogtij. Met Salsa Shop heeft het concept van Mexicaans gourmet fastfood zich naar het centrum van Amsterdam bewogen. Geïnspireerd op haar Amerikaanse voorlopers is Salsa Shop de perfecte plek voor een verse en gezonde maaltijd to go or to stay. Het concept is simpel en inmiddels bekend: kies een basis (taco, burrito, salade of een burrito bowl), vulling (kip, steak, pulled pork of groenten), een van de huisgemaakte salsa’s en top af met extra’s. Het stijlvolle interieur maakt de vestiging aan de Amstelstraat helemaal af.

Oost West, Amsterdam op haar best

In de nieuwe Amsterdam-editie hebben we dertig concepten in vijf wijken uiteen gezet. We lichten de beste plekken uit om te lunchen, dineren, borrelen of om iets mee te nemen voor onderweg. Zet je trouwe tweewieler in de olie. We gaan op foodtour door 020.

Bekijk de tour in de nieuwe Amsterdam-editie