Wie een goed geselecteerde wijn uit een mooi glas drinkt, bestelt sneller nog een ronde. Lisanne van Son geeft 7 tips.

Het selecteren, serveren en schenken van goede open wijnen of huiswijn is ontzettend belangrijk. Wie een goed geselecteerde en vakkundig gepresenteerde wijn uit een mooi glas drinkt, bestelt sneller nog een ronde. Lisanne van Son, sommelier van restaurant Dôme in Antwerpen geeft 7 tips voor open wijnen.

Tip 1

Bied minimaal twee huiswijnen wit en twee rood aan. Kies voor wijnen die uit elkaar liggen qua stijl. Laat kiezen tussen een frisse witte huiswijn en een volle. En niet tussen een frisse witte wijn uit Frankrijk en eenzelfde soort wijn maar dan uit Chili. Bij rood net zo.

Tip 2

Wissel twee tot vier keer per jaar van huiswijn. Ga mee met de seizoenen. Gasten hebben in de winter andere wijnwensen dan in de zomer.

Tip 3

Niet geschikt als huiswijn zijn wijnen die heel uitgesproken zijn of die een te hoog alcoholgehalte hebben. De open wijnen moeten goed verteerbaar zijn.

Bekijk alle tips en de reportage die we maakten bij restaurant Dôme in de nieuwe Amsterdam-editie