Polen is hot op het gebied van food en gastronomie. We zetten de hotspots op een rij.

Polen is hot op het gebied van food en gastronomie. In foodbestemming Warschau is reinventing tradions bovendien de normaalste zaak van de wereld. Eerbied voor culinair erfgoed? Check! Werken met lokale ingrediënten uit de buurt en deze zelf inmaken? Jep. Herontdekking van het ambacht? Vanzelfsprekend!

Café Pineska

Lekker ontbijten kan bij Café Pineska. Ze serveren diverse Poolse en West-Europese eiergerechten, maar ook boterhammen en tosti’s. Prima koffies en de bonen die op dat moment worden gebruikt, kun je kopen om mee naar huis te nemen. Maar echt bijzonder zijn de huisgemaakte taarten die je toelachen vanuit de vitrine. Pineska is de plaats waar buurtbewoners en groepjes vriendinnen samenkomen. Het warme, huislijke interieur bestaat hoofdzakelijk uit retrospullen. In aardig wat boekenkasten kun je terecht voor Poolse literatuur en lectuur.

Benieuwd wat Warschau nog meer te bieden heeft op het gebied van food? Lees het in de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie.