Weg met de klassieke regels van de slagerij. Bij @victorchurchill in Syndey koop je vlees alsof het couture is.

De in 1876 opgerichte slagerij Victor Churchill in Sydney werd na overname in 2008 grondig vernieuwd en daarmee plotsklaps ’s werelds bekendste vleesretailer.

Het met talloze onderscheidingen bekroonde interieur zet een streep door alle klassieke regels van de slagerij. Een klassieke vitrine is er niet, wel een gekoelde kamer met glazen wanden waarin hele runderlenden ‘dry-agen’. Geen neonvliegenvangers maar een muur van Himalayaanse zoutbrokken die de lucht reinigen. En krijtborden voor de dagaanbieding zijn vervangen door een glazen stolp waarin het ‘erestukje’ wordt bewaakt door zestien camera’s - een knipoog naar een bekende winkelinrichting van Louis Vuitton.

Pure ambacht

Terwijl het design veel aandacht trekt draait het ook bij Victor Churchill om kwaliteitsvlees. De counter ligt vol met ambachtelijke vleeswaren als Jamón Ibérico de Bellota, prosciutto en Chorizo die op een gerestaureerde Nederlandse Berkel snijmachine worden gesneden. De Barossa Chook kippen worden in de uit Frankrijk geïmporteerde Labesse Giraudon rotisserie gegrild en is er een brede selectie van 26 dagen gerijpt rundvlees van grasgevoerde koeien.

Benieuwd naar andere Boutique Butchers over de hele wereld? In de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie lichten we zeven innovatieve concepten uit die de authentieke slager weer op een podium plaatsen. Meat you there!