Single-item concepten zitten in de lift. Bij het Antwerpse Poule & Poulette draait alles om gebraden kip

Hier is een recept voor succes: je kiest één oer-klassieker en bouwt daar je hele concept omheen. Topkwaliteit, een inventief kader en vakmanschap zijn de hoofdingrediënten. Deze trend die in een razend tempo Europa verovert heeft een naam: iconisation.

Poule & Poulette

Dat het Antwerpse restaurant Poule & Poulette de Bronzen palm won tijdens afgelopen Concept Restaurant Award van Leadersclub Belgium, geeft aan dat single-item concepten in de lift zitten. Denk aan talloze gourmetburgers, aan de razend populaire Balls & Glory of aan haute dogs. Bij Poule & Poulette draait alles om gebraden kip, of zoals ze in Vlaanderen zeggen: ‘kip aan ’t spit’.

Lees meer over de rotisserie in de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie