Het gaat er niet meer om wat de klant denkt, maar om wat de klant voelt. Experience 3.0 neemt het over.

Het gaat er niet meer om wat de klant denkt over een onderneming of een merk, maar om wat de klant voelt. Waar product en prijs inspelen op het rationele, schiet de beleving in het hart van de emotie. In de toekomst is het de klantbeleving die een onderneming onderscheidt van de rest.

We leven niet in een tijdperk van verandering, maar van een verandering in tijdperken. We leven in een kantelperiode waarbij de economie van structuur en het weefsel in de maatschappij transformeert. We gaan van top-down naar bottom-up, van centraal naar decentraal, van hiërarchisch naar horizontaal. In plaats van te exploiteren gaan we co-creëren. Die kanteling heeft ook grote gevolgen voor de guest journey van de toekomst.

Rooftops

De creatieve ondernemers van Pilgrim Pizza in London hebben Forza Win bedacht, een rooftop foodparty dat telkens op een ander ‘geheime’ locatie word gehouden. Pizza’s in de zomer en fondue in de winter.

Verrot handige trends

Benieuwd naar meer verrot handige trends die ons in 2015 te wachten staan? Bekijk ze in de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie