Onze hersenen verwerken beeld 60.000 keer sneller dan tekst. Visuele marketing is onmisbaar. #trendreport2015

Onze hersenen kunnen beeld 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. De opkomst en impact van visuele marketingvormen is dus logisch. Instagram en Pinterest zijn vormen van digitale storytelling en groeiend in populariteit bij marketeers.

Bart van Olphen vertelt via Instagram zijn verhaal over duurzame vis. Dit doet hij met een 15 seconden video waarin hij een gerecht klaarmaakt. Geen reclame, geen verkooptrucjes maar gewoon Bart en zijn passie voor vis mee kunnen beleven. Inmiddels is zijn Fish tales de hele wereld overgegaan en is hij door Jamie OIiver gevraagd om de video’s ook op Jamie’s Food Tube te plaatsen. Op YouTube heeft Bart een eigen kanaal waar langere video’s van zijn recepten te vinden zijn.