Maak je klaar voor Oost-Europa. De nieuwste culinaire trends komen van buiten onze landsgrenzen. #trendreport2015

We gaan onze pijlen richten op Oost-Europa. Grote steden in Polen, Hongarije en Bulgarije hebben een sterke aantrekkingskracht op avantgardistische foodies. Bistronomie en normcore is daar de gewoonste zaak van de wereld.

Restaurant Amaro

Met in de natuur gevonden ingrediënten koken, fermenteren en destilleren doet men daar al generaties. In Warschau staat restaurant Amaro in de schijnwerpers. Chef-kok Wojciech Modest Amaro kookt volgens een filosofie waarbij hij ingrediënten uit de streek haalt en tradities respecteert, a la Redzepi dus. Hij haalt alles van dichtbij en serveert gasten die willen in plaats van een wijnarrangement een wodka-arrangement bestaande uit zelfgestookte (likeur)varianten op deze sterke drank. Vorig jaar werd Amaro als eerste restaurant van Polen ooit met een Michelinster onderscheiden.

Beeld: Ignacy Matuszewski