Streetfood als verbindende factor. Topchef Roy Choi inspireert @TheLineHotelLA #trendreport2015

Streetfood is booming en ook de hotelwereld is dat niet ontgaan. Alles in het in januari 2014 geopende The Line Hotel in Los Angeles ademt de levendigheid en Aziatische invloeden die kenmerkend zijn voor Koreatown, de hippe en opkomende buurt waarin het hotel is gevestigd.

Koreatown

The Line Hotel is een initiatief van de Sydell Group, het bedrijf achter het Ace hotel en NoMad hotel in New York. Met The Line Hotel poogden ze een hotel voor en van de straat te realiseren. Het plafond van de lobby is volledig bedekt met T-shirts en oranje – deze kleur staat in Korea voor vreugde en welzijn – wordt gebruikt in alle decor en accenten binnen het hotel.

Streetfood by Roy Choi

Dat streetfood een wezenlijk onderdeel is van The Line Hotel, bevestigt Roy Choi, de Koreaans-Amerikaanse streetfood-chef die zijn naam aan het hotel heeft verbonden. Choi staat bekend als een van de eerste chefs die streetfood weer hip maakte met zijn tacotruck ‘Kogi Truck’. Binnen het hotel zijn alle F&B-concepten Choi’s domein. Lunchen en dineren kan bij POT, waar Koreaanse hotpots, bloedsoep en barbecuegerechten worden geserveerd. Op de tweede verdieping bevindt zich - gevestigd in een kas - Commissary, waar de focus ligt of fruit en groenten. Roomservice wordt gebracht op ruiten picknickkleedjes en warme dranken worden geserveerd in authentieke Stanley-thermosmokken.