Kennis en expertise als troef. De kracht van een beperkt aanbod in de bar-cafe sector. #trendreport2015

In december 2011 opende New Yorker Jacob zijn tweede zaak in Manhattan: Jacob’s Pickles, een foodbar met augurken in de hoofdrol. ‘Beer, biscuits and pickles. That’s comfort food for me.’ Dat moest het zijn, comfort food, met mooie bieren. Want bij de diverse gerechten met augurken wordt een gevarieerd aanbod aan bijzondere bieren geschonken.

Weg met de menukaart

Mossel & Gin heeft vijf verschillende soorten bereidingen van mosselen en even zoveel gin-tonicvariaties. Geen menukaart, maar een kort lijstje met gerechten en cocktails geschreven op de muur.

In Amerika zie je veel tequileria’s. Maar ook dichter bij huis is een one trick pony geheel gericht op de Mexicaanse drank, gemaakt van de blauwe agave. Bij Tequileria Delirante in Brussel staan meer dan vijfhonderd verschillende tequila’s op de kaart.