Voeding bij ziekte. @AnneliesHermsen ontwikkelt onco-proof food voor het @radboudumc #trendreport2015

Fooddesigner Annelies Hermsen heeft samen met patiënten op de afdeling Medische Oncologie van het Radboudumc in Nijmegen een onco-proof foodconcept ontwikkeld. Een concept dat voldoende disruptief is om die traditionele zorgcatering te verrassen.

Patiënten krijgen zes keer per dag kleine hapjes aangeboden, die qua geur en smaak aantrekkelijk en eiwit- en energierijk zijn. De hapjes worden actief gepresenteerd door een gastheer die ervaringsdeskundig is én horecaervaring heeft.

Minder medicatie

Patiënten aten beter, voelden zich prettiger en hadden minder medicatie tegen misselijkheid nodig. Daarnaast leidt de nieuwe formule tot minder verspilling van eten. Daarom is het Radboudumc gestart om de formule ziekenhuisbreed aan te bieden. Het Radboudumc heeft samen met Maison van den Boer, die de hapjes produceert, een consortium gesloten. De totale formule is niet eerder in ziekenhuizen uitgeprobeerd en is genomineerd voor de Innovation for Health Award 2014.