Geen vaste maaltijdmomenten meer, druk op de prijsperceptie en streetfood als standaard #trendreport 2015

Mensen eten de hele dag door, waar ze ook zijn. Ze zijn daarbij op zoek naar ultra convenience. Snel, gezond, simpel en makkelijk. Fast casual concepten met een gezond – of in ieder geval kwalitatief goed – aanbod op high traffic locaties en aanbieders van streetfood zitten in de lift. De traditionele lunchroom en snackbar met systeemplafond en TL-licht in het verloederde winkelcentrum hebben het zwaar.

Druk op prijzen

Nieuwe spelers uit andere branches dan de traditionele horeca en food dienen zich aan en blurring tussen food, horeca en retail zet ook in de wereld van fast casual, to go en fastservice verder door. Retailketens en benzinepompen zetten vol in op food. Keerzijde van de toename van het aanbod voor ondernemers is dat prijzen onder druk komen te staan. Een ontbijt voor 1 euro, een lunch voor 2 euro en een diner voor 3 euro zoals bij IKEA veroorzaakt een onjuiste perceptie van prijs bij consumenten. Zeker wanneer ze de volgende keer bij een onafhankelijke aanbieder iets to go bestellen.

Lees meer over de ontwikkelingen in dit kanaal in het Food Inspiration Trendreport 2015.