De cateringmarkt blijft in beweging. Ondernemers worden gedwongen tot vernieuwing. #channeltrend #trendreport2015

De markt voor bedrijfs-, event-, zorg- en onderwijscatering is en blijft in beweging. De laatste jaren en ook in 2014 is de beweging merendeels naar beneden geweest. De markt in zijn geheel krimpt gemeten naar gemiddelde bestedingen en aantal locaties. Ondernemers in de branche worden hierdoor gedwongen tot vernieuwen. En dat gebeurt veelal door goed te luisteren naar de klant en het ontwikkelen van nieuwe concepten en lijnen.

Albron

Ook grote cateraars spelen in op de gezondheidstrend en komen met nieuwe concepten. De Kracht van Eten is een initiatief van cateraar Albron voor patiënten, bewoners, bezoekers en medewerkers binnen de zorg.

Binnen de Kracht van Eten heeft Albron verschillende oplossingen voor de sector ontwikkeld. Zoals het maaltijdconcept A la Carte, waarbij de patiënt - met behulp van een voedingsassistent - vlak voor etenstijd zijn menu op maat van de menukaart kiest en deze digitaal plaatst. Ook Kookdame valt binnen het programma, waarbij een persoonlijke kookdame of -heer zorgt voor een huiselijke sfeer binnen kleine woonvormen.