Ik moet eerlijk zijn, ik zag het niet aankomen.@JanneWellens over de gelijkenis tussen solliciteren en ondernemen

We starten met studeren met dat één enkel doel, een diploma, en nog voor ik dat blaadje in ontvangst mocht nemen, hunkerde ik al terug naar mijn eerste verkennende stapjes in Gent. Mijn zorgeloos studentenleven heeft ondertussen plaats gemaakt voor veel frustratie en onzekerheid. Het is werkelijk verdwalen in een bos van vacatures, verzekeringen, huur betalen en solliciteren, veel solliciteren. Geen reacties, afwijzingen, lang aanslepende selectierondes en veel teleurstelling. Het is hard, maar met veel vallen en opstaan, blijf ik erin geloven. 

Een eigen horecazaak uit de grond stampen kent een gelijkaardig verloop. Het is zweten voor een broodnodige lening, strijden voor de ultieme locatie, knutselen tot het perfecte menu en belangrijkste van al, vechten voor de eerste trouwe klanten. Dat pril idee, die droom, evolueert zich langzaam tot een afgelijnd horecaconcept. 

Ondernemen, het is toch een beetje als solliciteren.

Lees de volledige blog van Janne hier