Het nieuwe foodboard van @wimballieu over onze Belgische foodcultuur en kennis.

Na een reis zijn we vaak blij om terug tin ons knus huis te zijn. Dit is ook het geval met voeding, meer bepaald onze Belgische keuken. Wim Ballieu getuigt het en deelt met ons zijn ervaringen op het festival Tomorrowworld in Atlanta.

Burrito-kak

Het is een woordje dat ik afgelopen weken in het leven riep. Samen met mijn collega-ballenrollers Ruben en Philippe had ik de eer gehaktballen te gaan draaien op de festivalweide (al is dat oneerbiedig uitgedrukt) van Tomorrowworld in Atlanta. Culinaire paradijzen zoals New York of San Francisco buiten beschouwing gelaten,doet de Amerikaanse bible-belt-keuken me telkens weer smachten naar typische Belgische kost. Frituur, toppings en 47 sauces moeten zowat de kernwaarden zijn van die lokaal-Amerikaanse keuken, en eenmaal je op dag 1 de heerlijke burgers, pulled pork en low t°-smoked shoulders achter de kiezen hebt, ben je snel rond. We vroegen ons af hoe ze het in godsnaam verteerd kregen? De geur van de mobiele toiletten sprak boekdelen: en bracht ons bij de term: “Burrito-kak”. Maar vooral: laat ons fier zijn op onze Belgische foodcultuur en kennis, we kunnen er best mee scoren in het buitenland.

Ontdek meer nieuwe concepten op de Foodboard van Wim Ballieu in onze Machines & Gereedschap Editie.