Films kijken in 3D, kennen we. Maar chocolade in 3D of een dessert in 3D eet, ken je?

Wetenschappers en onderzoekers zijn op het moment druk bezig met het verbeteren van de kwaliteit van 3D-printers. Nu zijn ze nog langzaam en niet al het geprinte materiaal voldoet aan de kwaliteitseisen. Dat geldt zeker voor het printen van voedsel. Chocola en suikers kunnen al, maar op het printen van een biefstuk moeten we nog even wachten. Het zelf printen van objecten of voedsel gaat voor een revolutie zorgen, zo verwachten trendwatchers.

Over een aantal jaar doen we alles in 3D

Consumenten zijn niet meer afhankelijk van fabrikanten, ze printen zelf hun ontwerpen die ze van het internet plukken. Mode, voedsel, sieraden, objecten: alles kan in de toekomst in één oplage worden gefabriceerd. Zo gepersonaliseerd en complex als men wil, met behoud van kosteneffectiviteit. Massa-customization ten top!

Sommige bedrijven en chef’s gebruiken al die printer in hun keuken.
Ontdek deze nieuwe technologie en haar gebruikers in ons magazine.