Maakt Google Glass de chef overbodig? Op de #fidays probeerde een aantal chefs hem uit. Bekijk de video:

Maakt Google Glass het werk voor de chef makkelijker in de toekomst? Zal het hem zelfs overbodig maken? Om het gemak van de bril voor chef-koks te demonstreren, ontwikkelden ISS Catering Services (ISS), Nestlé Professional en technologiespecialist Magnus speciaal voor de Food Inspiration Days twee recepten: voor een hamburger en een soep.

Koken met Google Glass

Op de inspiratieboulevard konden aanwezige aanwezigen de ‘bril’ uitproberen. Hij geeft alle informatie die je nodig hebt, van de ingrediënten tot en met de bereiding. De stappen zie je voorbij komen in het mini-scherm en door de bril kort aan te raken of als het ware te swypen, kun je navigeren door het recept. De bril is gemakkelijk te bedienen en zit prettig. Het omhoog kijken is even vreemd, maar went snel. Doordat het mini-scherm wat hoger zit, heb je er geen last van als je bezig bent op de werkbank in de keuken. 

Een groot voordeel van Google Glass is dat je je handen vrij houdt tijdens het koken. Daarnaast is het interessant voor cateraars omdat het hen helpt keukenpersoneel zelfstandig aan het werk zetten. Momenteel is de bril nog iets voor ‘de happy few’, maar volgens Paul den Dunnen – commercieel manager van Nestlé Professional – duurt het niet lang meer voordat het mogelijk wordt voor een grote groep chefs. ‘Over tien jaar kookt iedereen met Google glass.’ 

Soenil Bahadoer is een van de chefs die Google Glass uitprobeerde op de Days. Hij is er enthousiast over en speculeert al voorzichtig over het verdwijnen van het bekende bonnenprintertje in de keuken. Tja, misschien komen over tien jaar de bestellingen uit het restaurant inderdaad wel binnen via Google Glass. 

Google Glass op de Days:

Vervangt Google Glass de chef? from Food Inspiration on Vimeo.