Hoeveel eten wordt er in jouw keuken weggegooid? @UFS_NL daagt chefs uit in de strijd tegen voedselverspilling

Nadat Unilever Food Solutions in mei dit jaar verschillende verspillingstools ontwikkelde, lanceert het bedrijf deze week de United Against Waste Challenge. Met de challenge daagt Unilever Food Solutions chefs van restaurants uit de Benelux en Frankrijk uit om waste-audits in hun keukens uit te voeren en zo meer grip te krijgen op voedselverspilling.

Waste-audit
Het startsein wordt gegeven op donderdag 16 oktober en vanaf dat moment hebben chefs van restaurants uit de Benelux en Frankrijk vier weken de tijd om gedurende 3 of vijf dagen al het voedingsafval uit hun keuken te wegen. Hiermee komen ze niet alleen meer te weten over de hoeveelheid en herkomst van hun afval, maar het stelt de chefs ook in staat om actie te ondernemen en afval te verminderen.

Als hulp stelt Unilever Food Solutions de app ‘Stop verspilling’ beschikbaar of chefs kunnen auditformulieren opsturen. De resultaten van de challenge worden tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering van 22 tot 30 november onthult