Bakkers laten zich inspireren door moderne kunst

Op de vijfde verdieping van het San Francisco Museum of Modern Art vind je de Blue Bottle Cafe, waar barista’s verse koffie zetten uit een zelfgemaakte espressomachine. Maar dé attracties zijn de creaties van twee getalenteerde bakkers, geïnspireerd op de kunstwerken die in het museum worden tentoongesteld.

Caitlin Freeman was nog een kind, toen ze met school het SFMOMA bezocht. Ze vertelt dat haar klas een tentoonstelling over fotografie volgde, maar haar aandacht ging naar een ander zaaltje, waar ze oog in oog stond met het schilderij van Wayne Thiebaud: Display Cakes. En toen wist ze het; ze wilde bakker worden. Tien jaar later ontmoet ze Leah Rosenberg, die aan haar afstudeerproject aan het California College of the Arts werkte. Ze was in kringen bekend om haar gestreepte schilderijen. Wat Caitlin vooral aantrok, waren echter de identieke gestreepte taarten die Leah bakte en serveerde op haar kunstopeningen, geobsedeerd door kunst en cake. Caitlin wist dat ze enthousiast over haar plan zou zijn.

Ontdek hun verbluffende kunstwerken in onze magazine.