Jasper Cuppaidge vond het piswater van de Britten afschuwelijk en besloot zelf te gaan brouwen. Maak kennis met Jasper en Camden Brewery

Craft beers en micro brouwerijen blijven de markt veroveren in Londen. Momenteel telt deze stad al meer dan 40 brouwerijen.

The story

De Australier Jasper Cuppaidge verhuist in 2007 naar Londen en opent een pub – The Horseshoe - waar hij zijn eigen bier brouwt, omdat hij het ‘piswater’ van de Britten afschuwelijk vindt. In zijn kelder recreëert Jasper voor de vijftigste verjaardag van zijn moeder het Mac’s bier, die zijn familie tot in de jaren zestig brouwden. Het bier is een enorm succes in Londen en in 2010 verlaat hij zijn kelder voor een brouwerij onder de spoorbrug van Camden Town.

Top 3 Londen

Sindsdien is Camden Town Brewery uitgegroeid tot de derde grootste brouwerij in Londen, qua volume bier. Ze brouwen zes bieren het hele jaar door. Daarnaast hebben ze tijdelijke bieren die ze speciaal maken om te matchen met het aanbod van de vele foodtrucks, zoals Motherflipper, Oli Baba’s and Dosa Deli.

Houd deze bar zeker in de gaten als je een tripje naar Londen plant!Meer over toffe concepten in Londen lees je in het magazine