Op zijn foodboard geeft @WimBallieu zijn no nonsense visie op locatie en succes

Twee jaar geleden werd ik  geïnspireerd door het Parijse bistro-concept Chateaubriand. Ze bewezen dat het mogelijk is om op goedkopere, moeilijkere te vinden locaties toch succesvol je horecazaak te runnen. Heel fier was ik dan ook om ons eigenste restaurantje vol te krijgen op een niet vanzelfsprekende locatie te Gent.

Acht procent van ons budget stellen wij ter beschikking voor de huur (of afbetaling) van ons pand. Kort door de bocht: bij een omzet van 40.000 euro per maand is er dus een budget van 3.200 euro voor je huur. Nu, we zijn vorige week verhuisd naar een A-locatie. Puur toeval, een kans die ik niet kon laten liggen. Wat denk je? hoger? lager?

 

Ontdek meer op de Foodboard van Wim Ballieu in onze Future Spenders Editie