Vraag en aanbod van groente en fruit uit eigen tuin met de @RipeNearMe app. From farm to table in no time!

Een groentetuin waar niet tegenop te eten valt? Boeren ambities? Last van handelsgeest? Of gewoon onder het mom van sharing is caring? Met Ripe Near Me kun je delen wat je in huis - of in de tuin - hebt. Met deze handige app kun je groenten, fruit, zaden en meer lokaal verbouwde producten aanbieden. En je kunt er de voor jou dichtsbijzijnde verse, lokale producten vinden.

Deze Australische app - die inmiddels ook in andere landen wordt gebruikt - speelt goed in op de trend van 'from farm to table', zo snel mogelijk. Want de dagen van transport voorafgaand aan de supermarkt, komen de smaak vaak niet ten goede. Groente en fruit wordt om die reden vaak al geplukt voordat het rijp is.

Food Unplugged
Bekijk de video voor meer informatie over de app Ripe Near Me. En zelf geïnteresseerd in het 'from farm to table'-principe? Kom dan op 12 juli naar Food Unplugged! Het eerste food festival waar onversterkt eten in de schijnwerpers staat.