Volg ons Food Tourism-busje. Deze keer met Denise Kortlever @TLTLittleThings over de Taco trend.

De Mexicaanse keuken is terug van nooit weggeweest. Afgelopen maanden openden in New York verschillende taquerias en er blijven nieuwe bijkomen. Vergeet ijsbergsla en kipfilet, want deze nieuwe taco’s zijn belegd met topingrediënten en ook de taco’s worden zelf gemaakt.

Topingrediënten

De kwaliteit van de tortilla is essentieel voor een goede taco en daarom maken steeds meer chefs hun tortilla’s zelf. Hiervoor worden gedroogde maïskorrels eerst geweekt, zodat ze makkelijker te vermalen en verteren zijn. De geweekte maïskorrels worden vervolgens gepureerd tot een ‘masa’. ‘It’s a fucking pain in the ass, but worth it!’, zegt chef Danny Bowien van Mission Cantina

Ontdek deze en andere Taco hotspots uit New York in onze SAMBA-editie