Filterkoffie zal nooit meer hetzelfde zijn. @Kaffekokarkock bereidt testikel taco's uit haar koffiezetapparaat

Filterkoffie is terug van weggeweest en dus kan de ouderwetse koffiepot weer opgepoetst worden. Zelfs voor diegene die niet warmlopen voor een bakje pruttelkoffie. De Zweedse Katja Wulff – beter bekend als ‘Kaffekokarkocken’ of ‘The coffee maker chef’ – tovert al vijf jaar iedere dag een complete maaltijd uit haar koffieapparaat. Je leest het goed; haute cuisine, rechtstreeks uit de coffee machine!

Bij gebrek aan beter
Het begon allemaal in Katja’s studententijd. Bij het gebrek aan een keuken in haar studentenkamer vond ze de creatieve oplossing om noedels te bereiden in het oude koffiezetapparaat van haar overleden oma. Na vijf jaar experimenteren is het scala aan maaltijden dat Katja uit de machine heeft getoverd eindeloos; van pizza, pasta, kattenvoer en scheldierensoep tot gehaktballen en testikel taco’s.

Blog
De kookkunsten van Wulff hadden zo veel succes dat ze haar eigen blog startte. Inmiddels is de Zweedse chef zo’n driehonderd recepten verder en is haar eerste kookboek gepubliceerd. Het zijn niet de meest smakelijke recepten, maar daar gaat het de Zweedse kokkin niet om. ‘It’s supposed to be more of a creative, feel good thing and ecourage people to have fun and do whatever makes them happy’, zegt Katja op haar blog.

Tijdrovend
Wie tijd wil besparen kan het beter bij de gangbare potten en pannen houden, want snel gaat het koken met een koffiemachine niet. Het bakken van een stukje spek duurt al zo’n drie kwartier.