FRIS: Laten we de mossel weer sexy maken! We spraken met Josh Selter van Mossel & Gin #foodinspiration

De mossel letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten, met dit doel opende de vrienden Josh Selter en Wouter ter Velde afgelopen week hun nieuwe Amsterdamse foodbar Mossel & Gin op het terrein van de Westergasfabriek.

Openbaring
‘Ik was zelf nooit fan van de mossel’, zegt jonge ondernemer Josh. ‘In mijn beleving waren mosselen altijd die vreemd ruikende dingen in een zwart pannetje met een halve prei. Totaal niet sexy.’ Tot Josh en compagnon Wouter de schelpdiertjes in een mosselrestaurant in het buitenland op een hele nieuwe manier ervoeren. ‘Met verschillende smaken, goede mayonaise en salade! Toen werd het smakenpalet ineens zo breed als je kan gaan met soep’.

Mossel experience
‘Dat wilden we in Nederland ook introduceren. Tachtig procent van de mosselen die we in Zeeland produceren gaat naar België en Frankrijk, waar mosselen eten echt een ding is.’ Mossel & Gin moet de mossel in Nederland nieuw leven in blazen. Maar hoe geef je zo’n beestje nu sexappeal? ‘We wilden mosselen gaan proberen op een vernieuwende manier.’ Mosselen in chili met gember en limoen, Thaise mosselen met kokos en sereh en een variant in bier van Amsterdam Brewboys, die toevallig vrienden zijn van Josh en Wouter.

Gin & Tonic
En dat alles gecombineerd met verrassende soorten Gin & Tonic. ‘We hebben de vrijheid om alle soorten gins te schenken; William Chase, Monkey 47, zelfgestookte gin van vrienden. Tegenwoordig kan iedereen zelf gin maken en dat zorgt voor zo veel verrassende varianten.’

Lang leve de mossel
‘We willen geen restaurant zijn, maar echt een foodbar. Laagdrempelig en voor een breed publiek. Veel mensen hebben een mening over mosselen, dus trekken we het breder en vind je ook halve kreeft, Hollandse garnalen met gin-cocktailsaus, oesters en krabtartaar op de kaart.’ Lekker eten, muziekje aan en lang leve de mossel!

4x 'W'
Wie: Josh Selter en Wouter ter Velde
Wat: Mossel & Gin
Waar: Terrein van de Westergasfabriek, Polonceaukade 27, 1014 DA Amsterdam
Website: www.mosselengin.nl en www.facebook.com/mosselgin

- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom. Volg #foodinspiration.
- - -