Deze theeproeverij in India verkoopt ’s werelds duurste thee. Check hier waarom deze thee zo bijzonder is!

Bij Makaibari Tea Estate in West-Bengalen in India bewijzen ze dat het thee proeven moet worden uitgevoerd met dezelfde deftigheid als wijn: ‘Sip, swish, inhale sharply, then spit’. Niet alleen de handeling is vergelijkbaar, maar ook de prijzen. De beroemdste thee van de plantage is Silver Tips Imperial, ’s werelds duurste Darjeeling variatie. In 2006 haalde deze thee de 1800 dollar per kilogram tijdens een Shanghai veiling.

Volle maan
Waarom is deze thee nou zo bijzonder? De groenzilver gestreepte bladeren zijn uitsluitend samengesteld van de gezonde, ongebroken tips van Makaibari’s biologisch geteelde struiken. Ze worden vijf keer per jaar geoogst, maar alleen onder het licht van een volle maan. De eigenaar van de theeproeverij legt uit dat de ‘pull’ van de Lunar invloed heeft op de smaak, net als temperatuur en een voedende bodem. Het resultaat? Een lichte bloementhee met subtiele ondertonen van perzik.

Heb je nu zin gekregen in een kopje Silver Tips Imperial of houd je het liever bij de Rooibos thee?