Wordt @CanRocaCeller weer nr. 1 van de wereld? Of revancheert @ReneRedzepiNoma zich tijdens @TheWorlds50Best?

Stel je de culinaire crème de la crème van de wereld eens voor. Vanavond worden in Londen ’s werelds vijftig beste restaurants bekendgemaakt tijdens The World’s Best Restaurants Awards

Titelverdedigers
In 2013 belandde het Spaanse El Celler de Can Roca op nummer één. Restaurant Noma in Kopenhagen werd benoemd tot nummer twee en Osteria Francescana uit Modena mag zich sinds afgelopen jaar het derde beste restaurant in de wereld noemen. Vanavond worden deze titels opnieuw verdeeld onder het oog van de ‘A list’ van de gastronomische wereld.

De awards
Tijdens de ceremonie worden een aantal titels uitgedeeld. Niet alleen de culinaire top vijftig wordt bekend gemaakt, ook in de categorieën ‘Chef’s Choice Award’, ‘Sustainable Restaurant Award’, ‘Highest Climber’, ‘One to Watch’, de ‘Highest New Entry’ worden winnaars uitgeroepen. Dit jaar is de nieuwe categorie ‘The World’s Best Pastry Chef’ toegevoegd aan deze selectie.

Jellyscape
Voor de awards ontwierp het Engelse duo Bompass & Parr een lichtgevende ijs- en jelly installatie in de vorm van het landschap van Londen. Deze zogenoemde jellyscape wordt tijdens de awards gepresenteerd in the Diners Club International Space. Ook Braziliaanse food fotograaf Sergio Coimbra deelt zijn creaties tijdens het evenement. Zijn culinaire portretten worden op de avond van de awards tentoongesteld om de huidige en toekomstige generatie chefs te inspireren en enthousiasmeren.