In @SJRestaurant krijgen ook groenten een nose-to-tail treatment. We bezochten St.John en schoten er een toffe video:

Fergus Henderson vindt het niet meer dan normaal om een beest in zijn geheel op te eten. Vanuit deze filosofie startte hij twintig jaar geleden met het ‘nose-to-tail’ koken in zijn restaurant St. John, in Londen. In de keuken is no-waste denken de standaard.

Van restjes tot delicatessen
Fergus Henderson staat zelf niet meer in de keuken, want in 1996 is er bij hem de ziekte van Parkinson geconstateerd. Hij is nog wel dagelijks in het restaurant te vinden om zijn team te motiveren en hen te leren om restafval te veredelen tot delicatessen. Van bietenstengels tot gegrild koeienhart. 

Meer weten over het verhaal van Fergus Henderson of zijn restaurant? Bekijk de video of lees er meer over in ons magazine.