Zelf notenolie maken van windenergie. Designer @davehakkens creëerde een oliepers die draait op wind.

Noten plus wind staat gelijk aan olie. Een simpel sommetje waarmee oud-student van de Design Academy Dave Hakkens windolie ging maken. Do-It-Yourself is vaak erg arbeidsintensief, maar Dave poogt met zijn oliepers pure en langzaam geperste olie op een haast moeiteloze manier te fabriceren.

Windolie
De machine van Dave kan olie extraheren uit noten en zaden als walnoten, pinda’s, sesamzaadjes, linzen en hazelnoten. De machine heeft iets weg van oude Texaanse windmolens waarbij energie door een schroef wordt omgezet tot langzame, maar krachtige energie.

Al eerder werd het werk van Dave bekroond met de Social Design Talent Award voor zijn ‘Precious Plastic’ project, een kleinschalige plasticfabriek waar hij van oud plastic lampenkappen, vazen en speelgoed maakte.